Wetenschappelijk onderzoek

blok3Ouderschap en de baby

Naast het geven van de cursus Prettig Bevallen werken we ook mee aan wetenschappelijk onderzoek. De inhoud van de cursus is gebaseerd op verloskundige ervaring en op wetenschappelijk onderzoek. Goed onderzoek is van belang om de zorg rondom de de bevalling, de overgang naar het ouderschap en de baby (goede hechting) te blijven verbeteren. We zijn op zoek naar aanstaande ouders die mee willen werken aan wetenschappelijk onderzoek!

Op dit moment zijn we bezig met het analyseren van de data van ons onderzoek:

“SAMEN VOORBEREIDEN IS HET HALVE WERK”
DE ROL VAN DE PARTNER RONDOM DE BEVALLING

Uit onderzoek blijkt dat de steun van de partner o.a. invloed heeft op de te verwachte pijn en hoe pijn ervaren wordt door de aanstaande moeder ( Coan et.al. 2006) en op het verminderen van angst voor de bevalling bij de aanstaande moeder (Saisto et.al 2001, Stapleton et.al.2012.). Beiden heeft effect op het verloop van de bevalling ( Adams et.al. 2012). De meeste partners willen graag steun verlenen, maar weten vaak niet hoe. ( Eriksson et.al. 2007).

In ons wetenschappelijk onderzoek wordt er gekeken naar hoe beide partners kijken naar en  zich voorbereiden op de komende bevalling en het ouderschap.

Binnenkort meer informatie over de uitkomsten van de analyse. Mocht je of jullie mee willen werken aan onderzoek rondom dit thema, geef je dan op via onderstaande link. we nemen dan zo spoedig mogelijk contact met jullie op!

Deelname onderzoek