“Als we een hond kopen, gaan we vaak op puppycursus.
Hoe kan het dan toch dat een cursus voor de komst van een baby niet vanzelfsprekend is? “

prettig ouderschap

We gaan er van uit dat het allemaal wel goed komt, terwijl in de praktijk veel ouders de eerste periode als zwaar ervaren.
De komst van een baby is één van de grootste veranderingen in jullie leven en jullie relatie. Er wordt niet alleen een baby geboren maar ook twee ouders en een gezin. 

Het feit dat jonge ouders de eerste drie maanden als zwaar kunnen ervaren, heeft vooral te maken met onbekendheid en onwetendheid omdat velen het maar op zich af laten komen. Dat is zonde! Hier geldt hetzelfde als voor de bevalling: een goede voorbereiding is het halve werk en kennis geeft kracht.

Vanuit de wetenschap is er veel kennis over deze eerste fase en de behoeften van een baby.
Het is wel zo handig als deze kennis gedeeld wordt met degene waar het over gaat, jullie dus!!

In de cursus Prettig Ouderschap komen de volgende onderwerpen komen aan bod;

  • De kraamweek 
  • De ontwikkeling van de baby in de eerste 3 maanden
  • Wat is veilige hechting?
  • Houdingen van de baby en tips om te troosten
  • Overgang naar het ouderschap samen
  • En… jullie kunnen op het inschrijfformulier onderwerpen aangeven die jullie graag besproken zouden willen hebben. Past het binnen de expertise? Dan zal het besproken worden en anders wordt er mee gekeken waar het antwoord te verkrijgen is.

De avond wordt gegeven door Marlies Galema, naast dat zij verloskundige n.p. is, heeft zij diverse scholingen gehad in binnen-en buitenland over gehechtheid en de overgang naar het ouderschap.

De cursus wordt 1x in de 6 weken op woensdagavond gegeven van 19.00 tot 21.00 uur. De data vinden jullie in het inschrijfformulier .

Locatie: Broekwal 64 Helvoirt
Kosten: € 45,00 per stel
               € 40,00 per stel wanneer jullie ook de cursus Prettig Bevallen volgen.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan deze pagina.

Lees hieronder de reacties van degene die de informatie al gehad hebben:

“Wat komt er veel op je af na de bevalling! En dan bedoel ik dat hier als vrouw vooral het fysieke herstel en de zorg voor je lichaam. Zonder die uitleg vooraf had ik me compleet overvallen gevoeld. Spoelen, naweeën, nachtzweten, hormonen; niemand praat daarover! Om nog maar te zwijgen over de borstvoeding die er ook nog eens bijkomt. Het is echt even overleven. Het is zo belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent, dat hielp mij echt om mezelf er doorheen te slaan. Weten dat het normaal is, maakte mij er veel geruster onder.”

 “We vonden dit erg interessant omdat we hiervan nog niet volledig op de hoogte waren en de hechting die je al vanaf de geboorte kan meegeven. En hoe we daar als kersverse ouders eenduidig op kunnen anticiperen.”

                                                                                                                                                                                                                                                          “We vonden het een hele waardevolle en fijne avond. Ook het stuk over je eigen relatie is een goede toevoeging. We hopen dat jullie hiermee doorgaan. Dat al veel ouders helpen bij de voorbereiding.”

“We waren van veel dingen rondom o.a. de gehechtheid nog niet volledig op de hoogte omdat dit vaak niet voldoende wordt belicht maar wat we wel degelijk interessant vonden gezien het feit dat het voort komt uit een natuurlijke behoefte.”