Prettig Bevallen

Vanuit mijn werk als verloskundige in het ziekenhuis is de cursus Prettig Bevallen ontstaan. Als verloskundige naast het bed had ik twee pijlers, duidelijke uitleg en het actief betrekken van de partner bij het proces. Mijn visie is dat je uiteindelijk ( in de meeste gevallen ) samen een kind krijgt en dus beide evenveel aandacht verdient. Zelf moeder van ,inmiddels volwassen, kinderen weet ik dat kennis over de bevalling en verbinding met je kind bijdraagt aan een positieve beleving van deze bijzondere gebeurtenis in een mensenleven. Ook weet ik uit ervaring wat de impact is van ouders worden, voor jezelf en je relatie. Sinds 2007 geef ik de cursus Prettig Bevallen en ben ik me verder gaan verdiepen in de overgang naar het ouderschap en gehechtheid tussen ouders en kinderen en ouders onderling. Hiervoor heb ik training gehad in o.a. Amerika, Nederland en Duitsland. Vanaf 2012 doe ik samen met prof. Catrin Finkenauer van de Vrije Universiteit Amsterdam onderzoek naar de rol van de partner rondom de overgang naar het ouderschap.

Het is toch eigenlijk gek dat we ons voor veel ( vaak minder ingrijpende )gebeurtenissen in ons leven uitgebreid voorbereiden, N.B. als we hond kopen gaan we op puppycursus…. maar rondom de komst van een kind en de relatie wordt er vaak gedacht dat het “vanzelf” gaat. Terwijl we ook eigenlijk wel weten dat dat niet zo is.

Mijn passie

Vanuit mijn passie voor ( de overgang naar) het ouderschap, waaronder de zwangerschap en de bevalling heb ik de huidige cursussen en trainingen ontwikkelt. Deze zijn gebaseerd op de combinatie van kennis en wetenschap en aangevuld door praktijkervaring. Ik ben blij dat ik deze kennis mag delen met diegene die dat willen, ( a.s.) ouders of professionals binnen de verloskundige zorg. Deze laatste staan letterlijk aan de wieg van het ouderschap en hebben daar dus een belangrijke rol.

CGL_4357-b2[1]