Informatie onderzoek

Een onderzoek naar de rol van de partner rondom de bevalling


Beste (aanstaande) ouder,

We zijn op zoek naar aanstaande ouders die hun eerste baby verwachten, uiterlijk 22 weken zwanger zijn, 21 jaar of ouder zijn en mee willen werken aan ons onderzoek naar de rol van de partner rondom de bevalling.

Wat houdt het onderzoek in?
De geboorte van een kind is een zeer belangrijke gebeurtenis en een mijlpaal in een relatie. Je wordt samen ouders. In bestaand onderzoek gaat veel aandacht uit naar de (aanstaande) moeder en het kind. Echter over hoe je als partners je voorbereid en omgaan met deze bijzondere gebeurtenis, is nog weinig bekend. In dit onderzoek willen we de effecten en belevingen van beide relatiepartners rondom de bevalling in kaart brengen. De uitkomsten van het onderzoek kunnen bijdragen aan een goede voorbereiding voor beide partners.

Wat houdt deelname in?
De aanstaande ouders vullen op 4 verschillende momenten, ieder individueel, vragenlijsten in. Dit zijn vragenlijsten op 3 momenten tijdens de zwangerschap (rond 22, 33 en 37 weken) en een 4e vragenlijst ca. 4 weken na de bevalling. Het invullen van de vragenlijsten duurt ca. 15-20 minuten per keer. Als dank ontvangen jullie na ontvangst van alle vragenlijst een waardebon  van € 10,00.

De vragenlijsten zullen aangeboden worden per e-mail.

Wie zijn de onderzoekers?
Prof. Catrin Finkenauer , zij is verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam, afdeling Ontwikkelingspedagogiek gespecialiseerd in onderzoek naar relaties en welzijn.
Marlies Galema, verloskundige en ontwikkelaar van cursussen ter voorbereiding op de bevalling en het ouderschap en Bernadette van Helvoirt, verloskundige en trainster.

 

Privacy en anonimiteit
Je antwoorden zullen vertrouwelijk behandeld worden. Ook worden alle gegevens anoniem opgeslagen. Stellen of individuele deelnemers kunnen zich ten alle tijden uit het onderzoek terugtrekken, zonder opgave van reden.

 

Aanmelden

Mocht je vragen hebben over het onderzoek of meer informatie willen hebben, dan kun je bellen met Marlies Galema 06-22203176  of schrijven naar onderzoek@prettigbevallen.nl

We zouden het heel fijn vinden als jullie mee willen werken aan dit onderzoek!!

Het onderzoeksteam

logo vrije universiteit van Amsterdammarlies