98 reacties op “gastenboek”

 1. Met Michele hebben wij als stel de cursus ‘prettig bevallen’ gevolgd. Ik vond het heel fijn om door alle aspecten van het bevallen heen te lopen en direct al mijn vragen te kunnen stellen. Goed te snappen waarom dingen mogelijk zullen lopen zoals ze lopen en samen met de ademhalingsoefeningen voelen we ons samen voldoende voorbereid op de bevallig!

 2. Stijn en Thijske

  Wat een prettige cursus.
  To the point, goed verteld, zo nu en dan een helpende ‘visual’!
  Fijn dat zowel man als vrouw duidelijke informatie krijgt die ingezet kan worden tijdens de bevalling.
  Het is iets waar je samen doorheen moet! Het zullen niet de allerfijnste momenten worden, maar dankzij deze cursus hebben we we een beetje een beeld van wat er op ons af zou (kunnen) komen… en voelen we ons toch een stukje zekerder wanneer het staat te gebeuren!!

 3. Mijn man en ik hebben de cursus, gegeven door Marlies echt als een toegevoegde waarde beschouwd voor onze voorbereidingen richting de bevalling. Met name mijn man vond het een verademing dat eindelijk eens een goed beeld wordt geschetst van wat een man kan verwachten en kan betekenen tijdens een bevalling. Ons inziens zijn deze inzichten eigenlijk een must voor iedereen die gaat bevallen. Ook voor mijzelf als medisch professional was het echt een leerzame cursus.

 4. Een fijne thuis curcus gehad van 2 keer 2 uur. Veel handige tips en informatie gekregen. Ook de ademhalings oefeningen waren fijn.

 5. Vincent en Linda

  Door een zwangerschapsmassage bij Sandra kwamen wij aan de praat over de cursus ‘prettig bevallen’ die zij geeft. Wij waren zwanger van onze eerste en wilde graag meer informatie over de bevalling, alleen waren we zoekende omdat we het niet zagen zitten een cursus in een ‘grote’ groep te volgen.
  De cursus is goed bevallen waardoor wij volledig waren voorbereid op de bevalling. Doordat we elk facet van de zwangerschap/bevalling hebben besproken wisten wij goed wat ons te wachten stond. Dit resulteerde erin dat wij tijdens de bevalling precies wisten waar we stonden en wat ons nog te wachten stond. Dit zorgde voor veel rust, zowel voor mijn partner als mijzelf. Wij kijken terug op een mooie bevalling en kunnen de cursus zeker aanraden!

 6. Giel & Caro

  Super goede cursus gehad! We waren met een klein clubje en hadden veel vragen die makkelijk, eerlijk en direct beantwoord werden.

  Zelf zouden wij graag wat meer hebben geoefend met de ademhalingsoefeningen zelf, maar niet ten koste van andere onderdelen. Dus een derde avond zou niet overbodig zijn.

 7. Hele fijne cursus met heldere uitleg. Er is veel aandacht voor de (rol van de ) partner. Geen zweverig gedoe maar concrete informatie en oefeningen.
  Ik ben inmiddels bevallen en kan zeggen dat de ervaringen uit de cursus me goed hebben geholpen om de rust zoveel mogelijk te behouden.

 8. Wij kijken terug op een gezellige en leerzame privé cursus. Wij als toekomstige ouders stonden centraal en de informatie die gegeven is, plus het boekje, is erg nuttig om te krijgen. Het lezen van het boekje zorgt er ook voor dat hetgeen wat tijdens de cursus gezegd/uitgelegd is weer terug komt.
  Voor mijn man was er ook aandacht en hij heeft handvatten gekregen om mij voor, tijdens en na de bevalling bij te staan. Samen nadenken over je wensen (geboorteplan) is erg fijn om nu te doen aan de hand van de informatie.
  De privécursus is erg fijn omdat de coach je thuissituatie ziet en je oefeningen geeft die je thuis bijv. op de babykamer of op bed kan doen. Tevens was het hierdoor erg persoonlijk en prettig om ervaringen te kunnen delen.

 9. Wij kijken terug op een zeer prettige cursus. De heldere (no nonsens) uitleg over alle fases voor, tijdens en na de bevalling, hebben ons een veel beter beeld gegeven wat ons te wachten staat. De eerlijkheid en het zeggen zoals het is vonden wij daarin prettig. Daarnaast was het fijn dat er veel aandacht was voor de partner, wat die kan doen en hoe belangrijk de verbinding is. Uiteraard waren de oefeningen en de tips ook heel fijn. En niet te vergeten de daadwerkelijke ervaringen van Teuntje.
  Ter ondersteuning hebben we ook het boek prettig bevallen gekregen, dat boek raden wij beiden aan, leest makkelijk weg en sluit goed aan bij onze vragen en gedachten. Wij zijn enthousiast en raden iedereen deze cursus aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *