82 reacties op “gastenboek”

 1. Willem en Sabine

  In april en mei 2020 hebben wij de cursus ‘Prettig Bevallen’ gedaan met Teuntje en 2 andere stellen. Ook ontvingen we het handige boek met de handout. Vanwege de Corona maatregelen vonden de cursusavonden online via Zoom plaats, maar dat was geen belemmering en werkte goed.
  We kunnen de cursus en het lezen van het boek elk ouderpaar aanraden. Het gaf ons een hele duidelijke en nuchtere uitleg van wat ons te wachten zou kunnen komen te staan.
  Teuntje zei het bij de start van de cursus heel mooi: dit is geen cursus om te ‘oefenen’ zodat je bevalling fijner loopt, maar het is verwachtingsmanagement, zodat je voorbereid bent en voor minder verrassingen komt te staan. Hierdoor kun je rustiger blijven en meegaan in het moment.
  Dat is ons, mede door de cursus en het boek, zeker gelukt. Ondanks dat de bevalling niet helemaal soepel verliep omdat ik met 10 cm ontsluiting en persweeën toch nog naar het ziekenhuis moest, konden mijn partner en ik ons heel goed overgeven aan het moment en werden we niet geremd door gevoelens van angst of weerstand. We wisten hoe belangrijk het was om zoveel mogelijk ‘in de flow’ te blijven en dat is dan ook goed gelukt.
  We kijken met trots en een positief gevoel terug op de bevalling en gunnen dit elk stel dat (voor het eerst) ouders wordt!

 2. Wij hebben de cursus prettig bevallen voor 2 gedaan bij Teuntje. Vanwege corona waren het digitale bijeenkomsten, dit werkte prima! We zijn erg goed voorbereid op de bevalling, voor ons allebei heel verhelderend! Er is alle tijd voor vragen, en ook voor de mannen is veel aandacht. En altijd heel concreet. Teuntje, bedankt!

 3. Lianne Verhagen

  Wij hebben een privé cursus prettig bevallen voor 2 gevolgd bij Marlies. Eerste keer thuis ontvangen en een heldere theoretische uitleg gekregen. Tweede sessie was online (vanwege coronavirus) en gingen we verder in op de ademhalings- en puf technieken. Het was even schakelen van persoonlijk naar telefonisch contact via videobellen, maar het het oefenen ging bovenverwachting goed. Marlies gaf duidelijke instructies en mijn partner en ik konden de oefeningen goed uitvoeren. Het leek net of zij gewoon in de kamer aanwezig was. Marlies legt gemakkelijk uit, is nuchter en geeft goede praktijk voorbeelden. Geen ingewikkeld gedoe, maar praktische tips. Wij raden deze cursus zeer aan voor stellen! Bedankt Marlies/Prettig bevallen. We gaan de bevalling samen met vertrouwen tegemoet.

 4. Sanne & René

  Cursus gehad van Elise, fijne en goede uitleg gehad, vooral voor mijn partner erg fijn geweest waardoor in het ziekenhuis het zetten van de ruggenprik en de vacuüm niet onverwacht en nieuw was.
  Voor mij was het een pittige bevalling met na het breken van de vliezen (spontaan bij 39+4) rug weeën die snel heftiger werden en om de minuut terug kwamen waardoor ik ze op een gegeven moment niet meer kon opvangen. 4,5 uur na breken van de vliezen ruggenprik gehad bij 5cm ontsluiting uur later terug op de afdeling 8-9cm uiteindelijk op eigen kracht moeten persen door uitblijven van pers weeën, toen kwamen de tips voor het persen wel heel erg van pas.

  Zeker een aanrader om te volgen! Dank jullie wel!!!

 5. Wij zijn erg blij dat we deze cursus gevolgd hebben; het is heel fijn om je enigszins een voorstelling te kunnen maken van hoe de bevalling zal zijn en je daarop voor te bereiden. De informatie over wat er gebeurd als bevallingen medisch worden, bleken voor ons ook heel waardevol! En Teuntje is een bijzonder prettig persoon als cursusleider.

  Hilde en Bob

 6. Renza Langerwerf

  Een paar weken voorafgaand op de bevalling van onze tweede zoon, hebben mijn man en ik opfris cursus gedaan van prettig bevallen. De uitgebreide cursus hadden we gedaan voor de geboorte van onze eerste zoon. Aanvankelijk hadden we gekozen voor een ziekenhuis bevalling. Doordat de eerste bevalling ontzettend snel ging, heeft Marlies ons naar de overwegingen hiervan gevraagd. Aangezien de onderlinge intimiteit en snelle tijd van de eerste bevalling ons het meeste bij stond, hebben we uiteindelijk gekozen voor een thuisbevalling.

  Door de tips & tricks en vraaggerichte aanpak van Marlies, heb me helemaal terug kunnen trekken en de weeën op kunnen vangen zoals me dat geleerd is. Hiervoor ben ik Marlies erg dankbaar. Wij kijken terug op een intieme, volledig onder controle gehouden bevalling en uitdrijving waarbij ik de oerkracht van het vrouw zijn heb mogen ervaren en kunnen omarmen.

 7. Hallo ouders die in verwachting zijn!

  Samen met mijn man heb ik de cursus gevolgd. Wat wij het prettigst vonden aan Teuntje was de balans tussen de theorie en de ruimte voor persoonlijke vragen. Hierdoor kon elk stel zijn/haar persoonlijke vragen stellen, en was het een prettige aanvulling voor elke deelnemer. Teuntje, die zelf verloskundige is geweest, kon door haar dijk aan ervaring ons goed ‘lezen’, waardoor we al erg snel veel vertrouwen in haar adviezen kregen.

  Door de cursus van prettig bevallen voor 2 weten mijn man ik wat belangrijk is om op te letten: teamwork, communicatie en tips&trics die handig zijn tijdens de bevalling.

  Voor elke toekomstige ouders een aanrader!

 8. Michelle Bressers vd Hijden

  Wij hebben de cursus gevolgd bij Teuntje, met 39+1 is mijn bevalling spontaan opgang gekomen. Niet wetende dat het een mega snelle bevalling zou zijn. Na eerste onderzoek door de verloskundige om 06:30 had ik 1,5 cm. Daarvoor had ik op een yoga bal met de ademhalingsoefeningen de weeën prima kunnen opvangen. Toen onder de douche onder de warme straal. Hier werden de weeën heftiger en heeft mijn man Stef mij super geholpen met het controleren van mijn ademhaling. Ook merkte hij dat de weeën erg snel op elkaar kwamen dus hij heeft ze getimed (om de 1,5 min). Hij heeft toen de verloskundige gebeld en die kwam een uur eerder dan was afgesproken. 8:30u zat ik op 5cm en mochten we richting het ziekenhuis. Zelfs tijdens het autorijden heeft hij me geholpen met het ritme van mijn ademhaling. Ritje naar het ziekenhuis is ongeveer 12 minuten. Toen we op de kamer aankwamen had ik volledige ontsluiting en om 10:05u is ons zoontje Tijn geboren.
  Wij hebben erg veel aan de cursus gehad. Stef heeft me super geholpen met mijn ademhaling op de momenten dat het even te veel werd. Ook heeft hij mijn ‘bubbel’ beschermd op momenten dat ik niet kon communiceren en zijn focus was volledig op mij en mij steunen tijden de hele bevalling.

  Wij hebben zeker baat gehad bij de cursus en raden hem dan ook aan voor aanstaande papa’s en mama’s!
  Teuntje bedankt!!

  Groetjes Stef Michelle en Tijn

 9. Thim en Lisanne

  Wij hebben de cursus ‘prettig bevallen voor twee’ gedaan onder begeleiding van Teuntje. Dankzij haar waren wij op een nuchtere en praktische manier zeer goed voorbereid op wat ons (mogelijk) te wachten stond tijdens de bevalling.
  Tijdens de cursus wordt er vooral ook ingestoken op de belangrijke rol die een partner heeft tijdens de bevalling en wat er gedaan kan worden ter ondersteuning.
  Wij hebben hier ontzettend veel aan gehad tijdens de bevalling en hebben des te meer het gevoel het samen te hebben gedaan.
  Dank voor alle goede tips en adviezen! Enorme aanrader deze cursus!

 10. Wat een prettige cursus! Teuntje is een heerlijke nuchtere vrouw die je tips, tricks en info geeft omtrent de bevalling. Lekker to the point. We hebben deze cursus beide als een goede voorbereiding gezien inzake de bevalling en wat angsten weggenomen. Hartstikke fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *