73 reacties op “gastenboek”

 1. Michiel en Suzanne

  Wij hebben de cursus prettig bevallen op 1 dag gedaan. Wat was dit een leerzame en fijne cursus!

  We hebben veel informatie gekregen, waar we echt wat aan hebben. Niet te langdradig en duidelijk. Zowel mondeling als met een goed uitgelegde powerpoint!

  Ook daarna een folder meegekregen waarin alles stond samen gevat! Er was veel ruimte om vragen te stellen en we hebben ook wat fijne dingen voor in de praktijk geleerd. Het voelde totaal niet ongemakkelijk en we kregen ondersteuning waar nodig!

  Tussendoor ook nog mogen genieten van een heerlijk verzorgde lunch. Kortom een echte aanrader!

 2. In juni 2019 hebben we 3x op donderdagavond de cursus ‘Prettig Bevallen voor twee’ gevolgd bij Teuntje. Teuntje weet je direct op je gemak te stellen met haar open en persoonlijke benadering. In een kleine groep (4 stellen) hebben we veel informatie, praktische tips en handvaten mogen ontvangen. De informatie en tips hebben met name betrekking op de bevalling (welke type weeën zijn er), de rol van de partner en ontspanningsoefeningen tijdens de bevalling. Je wordt ook aan het denken gezet: wat lijkt je zelf eigenlijk prettig tijdens de bevalling? In de cursus wordt voldoende ruimte geboden om vragen te stellen.

  Waarom wij deze cursus hebben gevolgd? Het leek mij handig dat mijn partner en ik met dezelfde kennis en voorbereiding de bevalling in gaan. Deze verwachting heeft Teuntje zeker waar gemaakt! Ik raad de cursus aan bij andere stellen die in verwachting zijn van hun kindje.

 3. Mijn vriend en ik hebben vorige week de 1 daagse cursus gevolgd bij Teuntje op een zaterdag. Het was leerzaam, down to earth en praktisch toepasbaar. Het groepje is klein (max 4 stellen) en er is een lekkere lunch. Ik ben met een wat geruster gevoel weggegaan over de bevalling dan ik binnenkwam. Ook mijn vriend heeft er veel van opgestoken.
  Bedankt hiervoor!

 4. Ingmar en Nadia

  Op 6, 13 en 20 juni 2019 hebben wij de cursus Prettig Bevallen gevolgd. We hebben dit als zeer positief ervaren. Teuntje heeft door haar jarenlange ervaring als verloskundige veel kennis en kan haar ervaringen tevens op een leuke manier overbrengen. De inhoud van de cursus is praktisch en helder, wat wij erg fijn vonden. Geen zweverige verhalen, maar concreet stap voor stap: wat komt er op je af, welke stappen doorloop je tijdens een bevalling, wat als het niet zo loopt als ‘normaal’ en hoe kun je daarmee omgaan (handvatten). Van sommige dingen hadden we nog niet eerder gehoord, dus erg fijn om dat mee te nemen. Verder was er tijdens de avonden genoeg ruimte voor vragen en eigen input.
  Wij zouden het zeker aanraden. Nogmaals bedankt Teuntje!

 5. cursist privé cursus

  Beleving van de bevalling: een tweelingzwangerschap en deze werd ingeleid ivm zwangerschapsvergiftiging,
  VOOR VADER: geef , eventueel in enkele woorden, weer hoe je de bevalling ervaren hebt:
  Ik heb de bevalling als mooi, indrukwekkend en fascinerend ervaren.
  VOOR MOEDER: geef, eventueel in enkele woorden, weer hoe je de bevalling ervaren hebt
  Spannend omdat ik niet wist wat mij te wachten stond. Ik vond het een pittige bevalling ivm een tweeling en uiteindelijk 2 keer vacuümpomp.
  Uiteindelijk indrukwekkend, prachtig en een wonder.
  VOOR VADER: Hoe beleefde je jouw rol tijdens de bevalling?
  Ik had het gevoel dat ik onderdeel was en niet aan de zijlijn stond. Ik heb het idee dat ik ook enige invloed had op mijn vrouw en dat mijn aanwezigheid positief was.
  VOOR MOEDER: Hoe beleefde je de rol van je partner tijdens de bevalling?
  Erg waardevol. Zonder hem had ik het net gekund. Ondersteunend en helpend.
  VOOR MOEDER, wat is je mening over de cursus Prettig Bevallen? Ik ben:
  • Erg tevreden
  VOOR VADER, wat is je mening over de cursus Prettig Bevallen? Ik ben:
  • Erg tevreden
  Hebben jullie nog suggesties voor wat er nog meer behandeld zou moeten worden in de cursus Prettig Bevallen?
  Nee, erg compleet.
  Zouden jullie de cursus aanbevelen en met name waarom wel/niet?
  Zeker. Nuchter. Duidelijke informatie waar je tijdens de bevalling veel aan hebt.

 6. Evi en Chris

  Wij hebben enkele maanden geleden de cursus gevolgd. Het was een super nuttige cursus vooral voor de man. Je wordt helemaal mee genomen in het bevallings verhaal van de vrouw. Je weet daar door precies hoe je omgang met de situaties rondom de bevalling. Daarnaast hebben we met Marlies ook ons behoefte plan opgesteld wat we wel wilden en niet wilden tijdens de bevalling. Wij hebben hierdoor een super bevalling gehad. Nogmaals bedankt Marlies!

 7. Jolien en Krijn Ermerins

  Afgelopen 3 weken hebben wij deelgenomen aan de cursus “prettig bevallen voor 2” bij Teuntje. Wij hebben gekozen voor deze cursus omdat wij er goede ervaringen over gehoord hadden en omdat we opzoek waren naar een korte, nuchtere cursus.
  En wat bleek; het was een super cursus waarbij we met max. 4 stellen waren waardoor er veel ruimte was voor persoonlijke vragen en ervaringen, aangepast op je eigen wensen. De cursus is ook echt gericht op de partner wat wij echt heel prettig vonden!
  Het was totaal niet zweverig en ook de laatste bijeenkomst waarbij we “praktisch” aan de slag gingen kon je precies naar eigen wens oefenen. Je krijgt advies op maat.
  Wij kijken vol vetrouwen uit naar de bevalling en hebben het gevoel dat we goed voorbereid zijn. Echt een aanrader voor iedereen!

 8. Onze cursus hebben wij gevold bij Teuntje. Ik raad iedereen aan om iets van een cursus te volgen want dit geeft een stukje meer vertrouwen en rust. Je steekt er altijd wat van op! Wij hebben gekozen voor de cursus prettig bevallen voor 2 omdat we hierop werden gewezen bij IVT onze kraamzorg en het ons een “nuchtere” cursus leek zonder al te veel zweverig gedoe en yoga houdingen (ieder zijn ding natuurlijk). We hebben de cursus als zeer prettig ervaren. Duidelijke uitleg in een kleine groep en alle tijd voor vragen. Ook voor mijn vriend was dit erg handig. Hij weet nu beter wat hij kan verwachten en hoe het hele bevalproces is elkaar steekt. Ook weet hij nu wat hij eventueel kan doen om mij te ondersteunen.
  Wij gaan dus met vertrouwen de bevalling in en hopen over 5 weekjes onze dochter vast te mogen houden 🙂
  Dankjewel!

 9. cursist weekend cursus

  VOOR MOEDER: Hoe beleefde je de rol van je partner tijdens de bevalling?
  Heel goed en positief! Zonder hem had ik het niet gekund en je cursus heeft hier zeker bij geholpen! We hebben het echt samen gedaan!
  VOOR MOEDER, wat is je mening over de cursus Prettig Bevallen? Ik ben:
  • Erg tevreden
  VOOR VADER, wat is je mening over de cursus Prettig Bevallen? Ik ben:
  • Tevreden
  Zouden jullie de cursus aanbevelen en met name waarom wel/niet?
  Wel, omdat ook de partner erbij betrokken is!

 10. cursist groepscursus Den Bosch

  VOOR VADER: Hoe beleefde je jouw rol tijdens de bevalling?
  Ik kon mijn partner goed ondersteunen met puffen, drinken, uit bed halen, labello.
  Ook tijdens het persen had ik een actieve rol wat prettig was.
  VOOR MOEDER: Hoe beleefde je de rol van je partner tijdens de bevalling?
  Fantastisch. Hij weet nu wel dat hij beter niet gezellig kan kletsen met anderen tijdens de bevalling 🙂
  Zouden jullie de cursus aanbevelen en met name waarom wel/niet?
  Ja zeker! Het geeft een goede houvast tijdens een bevalling waarvan je niet weet wat je overkomt. Ik heb hem al aan een aantal zwangere collega’s aangeraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *