176 reacties op “”

 1. reactie uit een evaluatie van 11 mei

  Zouden jullie de cursus aanbevelen en met name waarom wel/niet?
  Ja. Er is zo veel informatie over zwangerschap, maar minder over bevallen en de eerste weken erna. Wat het allemaal nou echt inhoudt. En partners worden over het algemeen nog steeds niet genoeg meegenomen in het proces. Dat is bij deze cursus wel.

 2. Wij hebben begin maart de opfriscursus gedaan nadat we in april 2021 een eerste zwangerschapscursus hadden gevolgd. Ook deze keer waren we erg blij dat we de cursus hadden gevolgd. Het was goed en fijn om alles nog een keer door te nemen. Vooral het oefenen van de verschillende ademhalingstechnieken vond ik erg goed om weer een keer te doen. Hier heb ik tijdens deze bevalling weer veel aan gehad. Bedankt weer voor jullie tijd en moeite!

 3. Ik en mijn partner hebben de cursus echt als ontzettend fijn ervaren. Vooral het feit dat je beiden dezelfde informatie hebt als je de bevalling en kraamtijd in gaat gaf ons allebei een vertrouwd gevoel en heeft (denken we) veel misvattingen en verschillende meningen tussen ons onderling bespaard.
  De informatie die we kregen was nuchter, compleet, duidelijk en heel fijn! Ook het boek en de korte flyer vinden we erg prettig, zelfs tijdens de bevalling heeft mijn partner het boek er nog bij gepakt.
  We kunnen iedereen deze cursus aanraden; je haalt er zeker weten veel uit, ook al denk je al veel te weten, het is het geld dubbel en dwars waard!
  Teuntje nogmaals bedankt voor de 2 fijne avonden en alle duidelijke kennis.

 4. Wij hebben de privécursus in het Engels gevolgd. Het was een hele fijne cursus waarbij we veel geleerd hebben. Het belangrijkste voor mij was zaken herkennen die zonder de kennis veel enger lijken, zo bleef ik veel rustiger en kon ik bij mijn vrouw ook de kalmte bewaren. De ademhalingstechnieken die mijn vrouw geleerd heeft zijn ook super, al met al een geweldige cursus die informatief is en je goede handvaten meegeeft.
  Het boekje is ook fijn om te hebben, staat alles duidelijk in omschreven. Komt goed van pas en is een aanrader om regelmatig wat in te lezen!

  Groetjes,
  Koen en Sunee

 5. Erg prettige ervaring en lekker nuchter ook.
  Geeft duidelijke handvaten voor de bevalling en erna!
  Ook wordt er veel aandacht besteed aan de rol van de partner dit vonden wij erg fijn.

 6. Berdine Timmer

  Ha team Prettig Bevallen en geïnteresseerden,

  Wij hebben de privé cursus gevolgd bij Marlies. Een avond bij haar thuis waar ze ons informatie gaf over het verloop van een bevalling en een avond bij ons thuis die ook praktisch was ingericht. Ik zelf als vrouw had me zo veel mogelijk ingelezen en was van veel kennis al op de hoogte. Maar het gaf mij heel veel rust dat ik wist dat mijn man nu ook de dingen wist die belangrijk waren om te weten. Hij zag erg tegen de bevalling op, maar de cursus gaf hem rust doordat hij een beeld kreeg van wat ons te wachten stond en wat hij voor mij kon betekenen.
  Wat ons bij is gebleven is dat Marlies ons vertelde vanaf welk moment je bevalling echt is begonnen. Soms hoor je vreselijke verhalen over bevallingen die 56 uur duurden. Marlies legt uit hoe je deze uren moet zien. En dat je eigenlijk pas vanaf 4 cm ontsluiting echt begint met tellen en dat er dan een heel ander getal uit komt.
  De tweede avond was bij ons thuis, deze was praktischer ingericht. We kregen handvaten om weeën weg te ademen en Marlies liet mij het verschil ervaren als David mij wel of niet steunde tijdens een ademhalingsoefening.
  Mijn bevalling is uiteindelijk écht begonnen om 05:00 in de ochtend. Ik ben weer onder de douche gaan staan en vanaf dat moment hebben de weeën doorgezet. Mijn enige focus bleef de ademhalingsoefening van Marlies en tussendoor had ik even rust. Toen ik de verloskundige 5:45 had gebeld en zij half 7 voelde hoeveel ontsluiting ik had, zat ik al op 5/6 cm.
  We zijn meteen naar het ziekenhuis gegaan en in de autorit en lopend naar de kamer bleef ik focussen op mijn ademhaling. Eenmaal in de kamer heeft het tot tien voor 9 geduurd en toen is ons zoontje in bad geboren.
  Door mijn gecontroleerde ademhaling en mijn man die naast mij bleef staan/zitten lukte het mij tussendoor te ontspannen en maakte mijn lichaam alle hormonen aan die natuurlijk pijnstillend werken. Ik leek wel stoned (; ik geloof echt dat dit mede heeft gemaakt dat de bevalling zo vlot is gegaan en dat ik er nu zo positief op terug kijk.

  Dus de cursus is vanuit ons een echte aanrader! Marlies is heerlijk nuchter en vertelt je gewoon eerlijk wat je te wachten staat. En de tips die ze geven werken echt tijdens je bevalling. Dus nogmaals heel erg bedankt Prettig Bevallen!

  Liefs

 7. We vonden deze cursus ontzettend leerzaam en leuk om te volgen. Een lekker nuchtere cursus waarbij met veel humor alles duidelijk werd uitgelegd. Echt een aanrader!
  Teuntje, heel erg bedankt voor alles!

 8. Nadine en Davy

  We zijn super blij deze cursus gedaan te hebben. Niet alleen wordt alle info op een fijne en nuchtere manier gebracht, er is ook ruimte voor persoonlijke vragen in de kleine groepjes. We hebben veel meer vertrouwen om binnenkort de bevalling in te gaan nu we beiden dezelfde info hebben ontvangen en weten wat ons te wachten staat!

 9. Hoi team Prettig Bevallen,

  Bedankt voor de twee leerzame en fijne avonden bij jullie op locatie! We hebben echt super veel geleerd en genoeg vertrouwen gekregen om de bevalling samen te gaan fixen! Bedankt daarvoor. Ook namens mijn man.

  Ps onze dochter Lou is inmiddels geboren en ze doet het super goed.

  Liefs,
  Frans en Simone

 10. Wij zijn erg blij dat we de cursus hebben gevolg. 2 avonden zijn wij samen gekomen met 3 andere stellen. Dat vonden we erg fijn omdat er toch verschillende vragen gesteld worden waar je misschien zelf even niet aan denkt. Ook de inhoud van de cursus heeft ons veel geleerd, Er zijn nu veel dingen die we zullen herkennen en hebben een hoop tips meegekregen waar je altijd wel iets uit haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *