176 reacties op “”

 1. Jan van Rosmalen

  Als man met enige terughoudenheid op aandringen van mijn vrouw de cursus begonnen. Maar wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Een nuchtere cursus die heel duidelijk de fases die je tijdens de bevalling doorloopt uitlegt. Met nog meer vertrouwen en rust gaan wij de geboorte van ons eerste kindje tegemoet. Dankjewel hier voor.

 2. Nick Schuurmans

  Erg leuke cursus waar ik veel tips uit gehaald heb en ze verteld het nuchter maar leuk met een grapje tussendoor. Het is gelukkig niet alleen maar puffen, dat is alleen de laatste 15 min.

 3. Het was een fijne cursus om te volgen. Nuchter en met goede duidelijke informatie en fijn naslagwerk. Echt een cursus met handvatten om de bevalling goed in te gaan. Het heeft ons echt geholpen om onze kleine vent goed op de wereld te zetten.
  Teuntje heeft het heel mooi gebracht en echt verteld waar het op staat en wat er kan gebeuren. Je kunt gebruiken aan informatie wat je op dat moment nodig hebt en dat is heel fijn.

  Bedankt Teuntje,
  Dennis en Sharon

 4. Pascalle & Jorrit

  De cursus Prettig bevallen is ons zeer goed bevallen. Praktisch, open minded, geen oordelen, feitelijk. Je wordt door de bevalling heen gepraat zodat je wat beter weet wat je te wachten staat, ook doe je een paar ademhalingsoefeningen zodat je goed voorbereid bent. Heel fijn ook vonden wij de focus op de rol van de man in het geheel, hoe hij erin staat, hoe hij kan helpen en hoe juist niet (een vaak zeer onderbelicht onderwerp bij bevallingen). Je neemt echt samen aan de cursus deel, waardoor het veel meer voelt alsof je de bevalling ook samen tegemoet gaat en aan gaat. Teuntje is een zeer prettige dame. Kortom: wij bevelen de cursus aan aan iedereen die nuchtere, feitelijke informatie wil.

 5. Martina Mensikova

  We had a private course in english with Marlies. She is very kind and carying person. The course was helpful for both of us. Obviously you can’t plan how is a childbirth going to be but with all the knowledge, tips and experiences that Marlies shared with us, we feel more prepared, less worried and we have more confidence. We found out that we can work really good as a team. My partner showed his great support. We also got a tips for the first weeks after delivery as for a future parents and that was also very useful. I was very happy that we were in the same page with opinions. On top of that we had fun during sessions.

  We can highly recommend a course in Prettig Bevallen.
  Thank you, Martina and Sebastian.

 6. Tamara en Darren

  Wij hebben in april de avondcursus gevolgd bij Teuntje in Den Bosch. Leuke, nuttige cursus. Je bent er maar twee avonden mee kwijt, dus prima te doen met drukke agenda’s.

  Wij vonden de combinatie leuk. Theorie over hoe je lijf werkt tijdens de bevalling, wat je kunt verwachten, voorbeelden uit de praktijk, handige tips en oefeningen. En er was zeker ook ruimte voor vragen en verwachtingen van de cursisten.

  Teuntje vertelt het leuk met af en toe een grapje, waardoor het ijs snel gebroken was. De cursus heeft ons geholpen de bevalling met meer vertrouwen tegemoet te zien. Bedankt!

 7. Daphne, Hans en Jesse

  Circa 1,5 maand voor de bevalling hebben we twee cursusavonden ”prettig bevallen” gevolgd bij coach Teuntje. We hebben de avonden als zeer waardevol ervaren: zowel theorie als praktijk kwam aan bod. Door middel van afbeeldingen, voorbeelden, zelf oefenen, handige tips en hier en daar een grapje/anekdote werd voor ons steeds duidelijker wat we van de bevalling en de periode daarna konden verwachten. Het opvangen en de weeën en het persen hebben we tijdens de tweede cursusdag mogen oefenen. Tijdens de bevalling zelf op 3 juli 2022 konden we de opgedane kennis/ervaring goed in de praktijk brengen.

  Teuntje, bedankt voor de informatie! We raden de cursus Prettig Bevallen zeker aan!

 8. Maartje en Wolter

  Onlangs hebben wij de cursus Prettig Bevallen gevolgd bij Teuntje. Op aanraden hebben we ons opgegeven en dit was een goede keuze! De cursus is zowel praktisch als informatief. Wanneer je het met meerdere stellen volgt kun je veel van elkaar horen en leren. We ervaarden het als heel toegankelijk en luchtig. En je merkt dat alle stellen het net zo spannend vinden. Het heeft ons veel inzichten gegeven en een stuk rust. Het naslagwerk is helder en we weten nu veel meer wat ons te wachten kan staan en welke keuzes we hebben.

  Super bedankt Teuntje en Marlies!

 9. We hebben de cursus als zeer prettig ervaren.
  Veel bruikbare tips en ervaringen worden gedeeld, die al dan niet van toepassing gaan zijn, maar zeker voor herkenning gaan zorgen, en daardoor hopelijk de stress gedurende de bevalling zullen verminderen.
  Deze cursus lijkt een goede voorbereiding op de bevalling te zijn voor haar, maar ook voor mij, en dus ook voor ons als koppel.

  Wij hadden Teuntje als coach, en wil haar een extra compliment geven voor de manier waarop ze de cursus heeft gegeven, met haar droge humor, maar ook vooral het niet oordelend zijn naar de cursisten. Immers ieder koppel kijkt weer anders naar de bevalling. Zeker voor de man worden bruikbare tips als handvat aangediend, om je zwangere vrouw zo goed mogelijk te supporten tijdens de bevalling.

  Met meer vertrouwen kijken we uit naar het moment dat onze zoon wordt geboren!

  Groetjes Noud

 10. Tim en Luka

  Wij hebben de privé-aan-huis-bevalcursus gevolgd bij Marlies. We zijn hier enorm blij mee en erg mee geholpen! Ze heeft zorgen voor ons weggenomen en concrete handvatten en tips meegegeven voor de bevalling en de eerste periode daarna.

  Marlies wist voor ons precies de juiste toon aan te slaan tussen de nuchtere wetenschappelijke kijk op zaken en de emotionele kant van het verhaal. We hebben het over de bevalling gehad in praktische zin (wat kan mama doen en wat kan papa doen) maar ook over de verbinding tussen (aanstaande) ouders en de ouders en het kind. Erg leerzaam, duidelijk en waar nodig met een relativerende knipoog.

  Wij raden de bevalcursus bij Prettig Bevallen (en bij Marlies) ten zeerste aan!

  Groetjes,
  Tim en Luka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *