146 reacties op “”

 1. cursist groepscursus

  Zouden jullie de cursus aanbevelen en met name waarom wel/niet?
  Ja, zeker bij de zwangerschap van een eerste kindje. Het was nuchter en juist ook op de papa’s gericht.
  Fijn om het hele proces van de bevalling door te lopen, ook al weet je totaal niet hoe het lopen zal. Samen dezelfde kennis delen is, denken wij, heel belangrijk.

 2. Hoi Teuntje,

  We willen je via deze weg nogmaals bedanken voor de fijne privé cursus die wij bij jou hebben gevolgd. We waren op zoek naar een nuchtere/luchtige cursus die in korte lijnen zou beschrijven wat we kunnen verwachten tav de bevalling. De cursus Prettig Bevallen was precies wat wij zochten. Je hebt het op zo’n leuke manier naar ons overgebracht! Zelfs Alwin die er eigenlijk geen zin in had was enorm enthousiast na de 2 avonden. We hebben veel gehad aan alle informatie die we hebben gekregen. We waren enorm relaxt toen mijn vliezen eenmaal braken en hebben veel van de tips die aan bod kwamen tijdens de cursus toegepast tijdens de bevalling, waardoor het ook daadwerkelijk een prettige bevalling is geweest! (Terwijl ik er enorm bang voor was). Het was onze eerste bevalling en heeft een enorme meerwaarde gehad om de cursus bij jullie te volgen en zouden het daarom ook bij iedereen aanraden!

  Heel erg bedankt en wie weet tot de volgende keer!

  Groetjes,
  Alwin, Marissa & Finn Vonk

 3. Hoi Marlies,

  Wat zijn we blij dat we deze cursus bij jou gevolgd hebben! Het was precies wat we zochten: praktisch en nuchter, maar met de juiste focus op gevoel en hoe we dit echt als een team aan kunnen gaan!

  Dankjewel voor jouw warmte en persoonlijke aandacht. We kunnen de cursus aan iedereen aanbevelen. Met de theorie, alle tips én de ademhalingsoefeningen gaan we met een gerust hart de bevalling in.

  Groetjes,
  Mike & Nikki

  1. Voor mij en mijn partner was de cursus van toegevoegde waarde. Ondanks dat ik het een medische bevalling werd met een inleiding en antibiotica heb ik de bevalling als zeer prettig ervaren. De cursus heeft hier zeker aan bijgedragen! Ook voor mijn partner, die zich tijdens de bevalling geen seconde nutteloos heeft gevoeld (dankzij de tips van Teuntje)!

 4. Mijn vriendin en ik hebben deze cursus zeer positief ervaren. We kregen handige en vooral praktische tips waardoor we de bevalling wat zekerder tegemoet gaan. Ik zou de cursus zeker aanraden wanneer je nog veel vragen of onzekerheden hebt rond de bevalling.

  Wij sturen een kaartje wanneer onze kleine er is!

 5. Mijn man en ik wonen in Spanje en hoewel het de gehele zwangerschap allemaal goed voelde, kreeg ik de laatste weken ineens wat zorgen. Alles verloopt hier wat anders dan in Nederland en doordat we geen interactieve (en persoonlijke) Nederlandse uitleg hadden gekregen over het bevalproces en de kraamtijd, voelde het alsof we niet echt grip hadden op wat er komen gaat. Last minute konden wij de cursus “Prettig Bevallen” volgen van Marlies. Hier hebben we zoveel aan gehad! Duidelijk, to the point, toegespitst op onze situatie en een flinke dosis humor. Het heeft ons echt een boost gegeven! Een boost om dit als team te gaan doen. Geen wollige woorden en eindeloze keuzes, gewoon bruikbare tips en tools (heel fijn als controlfreak) en het gevoel van grip krijgen op wat er komen gaat. Ik raad écht iedereen aan om deze cursus te volgen en het boek te lezen wat Marlies geschreven heeft. Eigen een must voor elke toekomstige ouder. Dank Marlies!

 6. Lang getwijfeld om zo’n cursus te gaan doen maar geen spijt van gehad! Totaal niet zweverig, er wordt gewoon verteld hoe het is, zeker een aanrader!

 7. We schrijven dit bericht veel te laat, want onze dochter Julie is al bijna 13 maanden. Dat wil echter niets zeggen over wat we denken van de cursus van Marlies.

  We hebben de cursus met Marlies op afstand gedaan tijdens de pandemie en we zijn enorm tevreden over de begeleiding die zij ons heeft gegeven.

  Er zijn veel dingen die we zouden kunnen noemen waarover we tevreden zijn, maar een ding specifiek die we ons herinneren zijn de ademhalingsoefeningen die Marlies ons heeft geleerd. Door de ademhalingsoefeningen hadden we een concrete manier om als partners met elkaar te verbinden voor de bevalling.

  Een ander element dat ons sterk voor de geest stond was dat Marlies aangaf dat er een film was die vanuit twee verschillende perspectieven bekeken wordt gedurende de bevalling en die we na de bevalling met elkaar moesten bespreken. Dit was ook een erg waardevolle manier om met elkaar te verbinden.

  De begeleiding die Marlies aan ons gegeven heeft is ons erg dierbaar en we kijken er met een warm gevoel op terug.

  Hartelijke groet,
  Dani en Hans

 8. Wij hebben de cursus Prettig Bevallen in Zaltbommel gevolgd bij Eline. Wij vonden de cursus echt een meerwaarde hebben! Fijn dat je uitleg krijgt over hoe de bevalling en de kraamtijd verloopt. Ook erg prettig dat je de ademhalingstechnieken één op één oefent met Eline. Deze individuele aandacht is helpend.
  Wij raden iedereen aan de cursus te volgen!

  Groet,
  Luc en Noortje

 9. Echt een meerwaarde om deze cursus te volgen. Zeker gezien dat dit onze eerste bevalling zou worden. Sandra is een fijne, vriendelijke en geïnteresseerde vrouw. Ze weet de informatie duidelijk en prettig over te brengen. Wat ons betreft is deze cursus echt een aanrader. Het gaf ons het vertrouwen dat we dit samen als partners zouden doen en kunnen. We hadden het niet willen missen!

 10. Shure en Martijn

  Hoi Marlies, ontzettend bedankt voor je hulp en begeleiding tijdens de zwangerschap. Shure en ik gaan zien met een gerust hart en zelfverzekerd de bevalling tegemoet. We kunnen niet wachten tot we de kleine in onze armen kunnen sluiten.

  Je bent een kanjer en kunnen jouw kennis en kunde aan alle toekomstige ouders van harte aanbevelen.

  Groetjes,
  Shure en Martijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.