67 reacties op “Gastenboek”

 1. Aneta & Ferdinand

  Hele fijne cursus, goede voorbereiding voor de bevalling met praktische tips en houdingen. Zeer persoonlijke begeleiding, goed programma met ruimte voor persoonlijke invulling.
  Bij ons gegeven door Teuntje die enorm ervaren is en de cursus met passie geeft.

 2. We vonden het een fijne en leerzame cursus, zeker de moeite waard! Er wordt veel info gegeven over de fases van bevallen, en aandacht besteed aan de ademhaling tijdens de weeën. Dat laatste vond ik uiteindelijk nog het meest nuttige, en kan ik hopelijk ook toepassen tijdens de bevalling. Verder is Marlies een prettig persoon, met veel kennis. Ze gaf de cursus bij ons thuis, en het was fijn de cursus in je eigen vertrouwde omgeving te volgen. Bedankt Marlies!

 3. Nedjo en Kelly

  Wij vonden de cursus erg leuk en leerzaam. We gaan de tips zeker gebruiken tijdens de bevalling. Teuntje vertelde op een leuke manier waardoor het erg goed te volgen was. Meestal wordt het snel langdradig als je lang moet luisteren maar dat was bij deze cursus totaal niet het geval.

  Voor ons is dit ons eerste kindje en wij raden het zeker aan om deze cursus te volgen. Voor de partner is het heel fijn omdat het ook veel op hen is gericht in plaats van alleen op de zwangere. Mijn partner voelt zich nu veel zekerder over de naderende bevalling omdat hij nu meer kennis heeft erover en wat beter weet wat hij kan verwachten, en hoe hij mij het beste kan steunen.

 4. Emmy en Björn

  Voor ons was deze cursus erg nuttig en leerzaam. Precies zoals beschreven was het lekker nuchter, duidelijke info en met erg leuke voorbeelden uit de praktijk.

  We voelden ons goed op ons gemak en geen vraag was te gek om te stellen. Ook was het fijn dat we maar met 4 koppels waren. Dit maakt dat het toch wat persoonlijker was.

  Nu is het voor ons nog afwachten hoe we de opgedane kennis gaan gebruiken tijdens de bevalling. Ik ben er dankzij deze cursus wel klaar voor.

  Groetjes Emmy en Björn.

 5. Super cursus gekregen van Sandra in Almere. Zij kwam heel deskundig over en heeft een schat aan ervaring als verloskundige. Dit was precies wat wij zochten en het bleek ook erg nuttig tijdens de bevalling.

 6. Marlies heeft ons heel erg geholpen met haar cursus. Naast de erg prettige en inhoudelijke uitleg over wat we konden verwachten tijdens de bevalling gaf ze ons echt handvatten om deze bijzondere ervaring samen te beleven. Als partner vond ik het met name prettig dat ze me actief in dit proces betrok, en uitleg gaf over wat ik wil en niet kon doen. Samen met mijn zwangere vriendin de oefeningen doorgaan was fijn, je wil toch vooral iets kunnen betekenen op die dag. Doordat ik alles meedeed kan ik mijn partner nu ook helpen met voorbereidingsstappen, bijvoorbeeld door ademhalingsoefeningen te blijven trainen. Dit richtte zich niet alleen op de bevalling in een ‘best-case’ scenario, maar ook wat ik zou kunnen doen als er bijvoorbeeld een medische ingreep nodig is. Uiteraard hopen we dat alles goed verloopt, maar het is fijn om te weten wat ik kan verwachten. In het algemeen was de uitleg direct en oplossingsgericht, een nuchtere aanpak die mij als partner erg aansprak. Ik vind het fijn om te zien dat partner een rol kan spelen, dat geeft mij meer vertrouwen voor deze bijzondere dag.

 7. cursist groepscursus Den Bosch

  VOOR VADER: Hoe beleefde je jouw rol tijdens de bevalling?
  Ik heb de tips toegepast die we tijdens de cursus gehad hebben. Dit voelde goed, zo kon ik voor mijn gevoel toch nog “iets” voor haar doen. Wel was het heftig om haar zo te zien.
  VOOR MOEDER: Hoe beleefde je de rol van je partner tijdens de bevalling?
  Heel erg fijn! Als ik onrustig of bang werd, kreeg hij me weer rustig. Hij gaf me dan kracht om door te gaan. Er waren momenten dat ik dacht dat ik niet meer kon, hij zorgde er dan voor dat ik er weer tegenaan kon!
  VOOR MOEDER, wat is je mening over de cursus Prettig Bevallen? Ik ben:
  • Erg tevreden
  Eventuele toelichting
  Fijne tips voor tijdens de weeën en door de goede uitleg over de bevalling, wist ik wat ik kon verwachten!
  VOOR VADER, wat is je mening over de cursus Prettig Bevallen? Ik ben:
  • Erg tevreden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *