128 reacties op “”

 1. Mijn vriendin en ik hebben deze cursus zeer positief ervaren. We kregen handige en vooral praktische tips waardoor we de bevalling wat zekerder tegemoet gaan. Ik zou de cursus zeker aanraden wanneer je nog veel vragen of onzekerheden hebt rond de bevalling.

  Wij sturen een kaartje wanneer onze kleine er is!

 2. Mijn man en ik wonen in Spanje en hoewel het de gehele zwangerschap allemaal goed voelde, kreeg ik de laatste weken ineens wat zorgen. Alles verloopt hier wat anders dan in Nederland en doordat we geen interactieve (en persoonlijke) Nederlandse uitleg hadden gekregen over het bevalproces en de kraamtijd, voelde het alsof we niet echt grip hadden op wat er komen gaat. Last minute konden wij de cursus “Prettig Bevallen” volgen van Marlies. Hier hebben we zoveel aan gehad! Duidelijk, to the point, toegespitst op onze situatie en een flinke dosis humor. Het heeft ons echt een boost gegeven! Een boost om dit als team te gaan doen. Geen wollige woorden en eindeloze keuzes, gewoon bruikbare tips en tools (heel fijn als controlfreak) en het gevoel van grip krijgen op wat er komen gaat. Ik raad écht iedereen aan om deze cursus te volgen en het boek te lezen wat Marlies geschreven heeft. Eigen een must voor elke toekomstige ouder. Dank Marlies!

 3. Lang getwijfeld om zo’n cursus te gaan doen maar geen spijt van gehad! Totaal niet zweverig, er wordt gewoon verteld hoe het is, zeker een aanrader!

 4. We schrijven dit bericht veel te laat, want onze dochter Julie is al bijna 13 maanden. Dat wil echter niets zeggen over wat we denken van de cursus van Marlies.

  We hebben de cursus met Marlies op afstand gedaan tijdens de pandemie en we zijn enorm tevreden over de begeleiding die zij ons heeft gegeven.

  Er zijn veel dingen die we zouden kunnen noemen waarover we tevreden zijn, maar een ding specifiek die we ons herinneren zijn de ademhalingsoefeningen die Marlies ons heeft geleerd. Door de ademhalingsoefeningen hadden we een concrete manier om als partners met elkaar te verbinden voor de bevalling.

  Een ander element dat ons sterk voor de geest stond was dat Marlies aangaf dat er een film was die vanuit twee verschillende perspectieven bekeken wordt gedurende de bevalling en die we na de bevalling met elkaar moesten bespreken. Dit was ook een erg waardevolle manier om met elkaar te verbinden.

  De begeleiding die Marlies aan ons gegeven heeft is ons erg dierbaar en we kijken er met een warm gevoel op terug.

  Hartelijke groet,
  Dani en Hans

 5. Wij hebben de cursus Prettig Bevallen in Zaltbommel gevolgd bij Eline. Wij vonden de cursus echt een meerwaarde hebben! Fijn dat je uitleg krijgt over hoe de bevalling en de kraamtijd verloopt. Ook erg prettig dat je de ademhalingstechnieken één op één oefent met Eline. Deze individuele aandacht is helpend.
  Wij raden iedereen aan de cursus te volgen!

  Groet,
  Luc en Noortje

 6. Echt een meerwaarde om deze cursus te volgen. Zeker gezien dat dit onze eerste bevalling zou worden. Sandra is een fijne, vriendelijke en geïnteresseerde vrouw. Ze weet de informatie duidelijk en prettig over te brengen. Wat ons betreft is deze cursus echt een aanrader. Het gaf ons het vertrouwen dat we dit samen als partners zouden doen en kunnen. We hadden het niet willen missen!

 7. Shure en Martijn

  Hoi Marlies, ontzettend bedankt voor je hulp en begeleiding tijdens de zwangerschap. Shure en ik gaan zien met een gerust hart en zelfverzekerd de bevalling tegemoet. We kunnen niet wachten tot we de kleine in onze armen kunnen sluiten.

  Je bent een kanjer en kunnen jouw kennis en kunde aan alle toekomstige ouders van harte aanbevelen.

  Groetjes,
  Shure en Martijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *