75 reacties op “gastenboek”

 1. Renza Langerwerf

  Een paar weken voorafgaand op de bevalling van onze tweede zoon, hebben mijn man en ik opfris cursus gedaan van prettig bevallen. De uitgebreide cursus hadden we gedaan voor de geboorte van onze eerste zoon. Aanvankelijk hadden we gekozen voor een ziekenhuis bevalling. Doordat de eerste bevalling ontzettend snel ging, heeft Marlies ons naar de overwegingen hiervan gevraagd. Aangezien de onderlinge intimiteit en snelle tijd van de eerste bevalling ons het meeste bij stond, hebben we uiteindelijk gekozen voor een thuisbevalling.

  Door de tips & tricks en vraaggerichte aanpak van Marlies, heb me helemaal terug kunnen trekken en de weeën op kunnen vangen zoals me dat geleerd is. Hiervoor ben ik Marlies erg dankbaar. Wij kijken terug op een intieme, volledig onder controle gehouden bevalling en uitdrijving waarbij ik de oerkracht van het vrouw zijn heb mogen ervaren en kunnen omarmen.

 2. Hallo ouders die in verwachting zijn!

  Samen met mijn man heb ik de cursus gevolgd. Wat wij het prettigst vonden aan Teuntje was de balans tussen de theorie en de ruimte voor persoonlijke vragen. Hierdoor kon elk stel zijn/haar persoonlijke vragen stellen, en was het een prettige aanvulling voor elke deelnemer. Teuntje, die zelf verloskundige is geweest, kon door haar dijk aan ervaring ons goed ‘lezen’, waardoor we al erg snel veel vertrouwen in haar adviezen kregen.

  Door de cursus van prettig bevallen voor 2 weten mijn man ik wat belangrijk is om op te letten: teamwork, communicatie en tips&trics die handig zijn tijdens de bevalling.

  Voor elke toekomstige ouders een aanrader!

 3. Michelle Bressers vd Hijden

  Wij hebben de cursus gevolgd bij Teuntje, met 39+1 is mijn bevalling spontaan opgang gekomen. Niet wetende dat het een mega snelle bevalling zou zijn. Na eerste onderzoek door de verloskundige om 06:30 had ik 1,5 cm. Daarvoor had ik op een yoga bal met de ademhalingsoefeningen de weeën prima kunnen opvangen. Toen onder de douche onder de warme straal. Hier werden de weeën heftiger en heeft mijn man Stef mij super geholpen met het controleren van mijn ademhaling. Ook merkte hij dat de weeën erg snel op elkaar kwamen dus hij heeft ze getimed (om de 1,5 min). Hij heeft toen de verloskundige gebeld en die kwam een uur eerder dan was afgesproken. 8:30u zat ik op 5cm en mochten we richting het ziekenhuis. Zelfs tijdens het autorijden heeft hij me geholpen met het ritme van mijn ademhaling. Ritje naar het ziekenhuis is ongeveer 12 minuten. Toen we op de kamer aankwamen had ik volledige ontsluiting en om 10:05u is ons zoontje Tijn geboren.
  Wij hebben erg veel aan de cursus gehad. Stef heeft me super geholpen met mijn ademhaling op de momenten dat het even te veel werd. Ook heeft hij mijn ‘bubbel’ beschermd op momenten dat ik niet kon communiceren en zijn focus was volledig op mij en mij steunen tijden de hele bevalling.

  Wij hebben zeker baat gehad bij de cursus en raden hem dan ook aan voor aanstaande papa’s en mama’s!
  Teuntje bedankt!!

  Groetjes Stef Michelle en Tijn

 4. Thim en Lisanne

  Wij hebben de cursus ‘prettig bevallen voor twee’ gedaan onder begeleiding van Teuntje. Dankzij haar waren wij op een nuchtere en praktische manier zeer goed voorbereid op wat ons (mogelijk) te wachten stond tijdens de bevalling.
  Tijdens de cursus wordt er vooral ook ingestoken op de belangrijke rol die een partner heeft tijdens de bevalling en wat er gedaan kan worden ter ondersteuning.
  Wij hebben hier ontzettend veel aan gehad tijdens de bevalling en hebben des te meer het gevoel het samen te hebben gedaan.
  Dank voor alle goede tips en adviezen! Enorme aanrader deze cursus!

 5. Wat een prettige cursus! Teuntje is een heerlijke nuchtere vrouw die je tips, tricks en info geeft omtrent de bevalling. Lekker to the point. We hebben deze cursus beide als een goede voorbereiding gezien inzake de bevalling en wat angsten weggenomen. Hartstikke fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *